DET TÄR...

Inleder precis min 11:e timme bestående av tentaplugg i mikrobiologi (lunch och middag har jag iallafall fått i mig). Det ska bli en jädra intressant tenta att skriva. Jag verkligen maler in allt i huvudet och det känns inte bra, dels för att ingenting verkar fastna och för att inlärningen inte blir långvarig. Snabbt in, snabb ut, tyvärr. Det är ju som tänkt att man ska KUNNA och FÖRSTÅ det här i framtiden! 

Det är steptokocker, stafylokocker, enzymer, toxiner, infektionssjukdomar, MHC I, MHC II, leukocianin, streptokinas, proteiner hit och dit, flageller, nukleinsyra, hepatiter, maskar, svampar, kemotaxi, polynukleära granulocyter, lymfocyter, antikroppar, allergier, HIV, fagocytos och mycket MYCKET mera! 

2 dagars plugg kvar... 

(Bilden visar knoppar på cellens membran inför frisättning av viruspartiklar)

SVETT OCH VFU

Ett nytt Bodystep pass är släppt och det var jätte bra koreografi och musik. Förra releasen var inte alls i min smak och jag var inte en aktiv bodystepbrud om man så säger. Jag sitter fortfarande och svettas här hemma och duschen ska jag snart mata mig in i. Tobbe vill gå på promenad så jag velar lite fram och tillbaka om jag ska ta mig tid och om orken finns att lunka en sväng med han. Trots allt kan det vara skönt med nedvarvning, men det dåliga underlaget med risk för halka och blåmärken är inte så lockande. Har även satt upp lite måsten på tentapluggsdelen som jag SKA få bort tills imorgon.

Nästa läsperiod ska bli väldigt rolig. Efter nervös väntan och lottdragning av VFU platser i klassen fick jag beskedet om att jag blivit stationerad på Mjökluddens vc. Först var det Bergnäset vc som lotten föll på och det hade också varit helt okej med tanke på att det fanns chans att hamna i Kirurna, Piteå, Kalix etc. Lite mer omständigt och en större utgift, något som inte välkommnas när pengar inte växer på träd som student. Turen föll sig yttligare när en i klassen mer än gärna ville byta plats med mig och Mjölkuddens vc kan verkligen inte bli bättre för mig som lever mitt liv på Tuna.

Det som känns lite skrämmande och som ger en rejäl pulsökning så fort jag tänker på det är att en av våra uppgifter under VFU:n är att öva på att sticka i vener. Just att sticka skrämmer mig inte men det faktum att vi endast får 3 DAGARS introduktion och labbövning känns inte bra. Vet inte varför det har blivit så lite tid men det känns som att 3 dagar är för lite innan man ska ut i verkligheten och plåga en stackars patient. Good luck to me! Det ska hur som helst bli jätte spännade och jag ska fasen i mig bli duktig på det. Vill man så kan man även om vägen dit lång. (peppa mig själv, peppa mig själv)

40 min senare...
Det blev en promis och nu ska en svettig jag in i duschen!  


TENTAPLUGG

Nu är jag framme i fas 3 av 12 som urartar sig på liknande sätt varje gång. Dålig dygnsrytm, tidsuppfattning, förvirring, panikkänslor, humörsvängningar, ändrade matvanor, känsloladdad, sliten, ingen fritid och mycket annat jag gärna skulle slippa. Jag kan även nämna orden: meningsfullt, positiv (pendlande), umgänge, inlärning, glad, stämmning, charm och spänning. Tentapluggperioden är en mycket speciell tid under studierna och måste upplevas för att förstå sig på. Hatkärlek är nog ett ord som passar in perfekt.

Omvårdnadshandlingar och mikrobiologi är huvudrubrikerna. 
Nu ska jag göra klart avsnittet om antibiotika för att i morgon kunna ta mig an sömn - och hudavsnittet.

RSS 2.0