EXAMENSPRESENT

Igår var det en helt underbar kväll hemma hos oss. Till och börja med måste jag berätta att min sambo blir färdig civilingenjör till våren och tankar på en examenspresent har därför varit i fokus. Min sambo har aldrig varit utomlands (Norge och Finland räknas inte) så en resa kändes därför helt perfekt.

Så var ska man fara? En typisk solsemester med pressande i solen, drinkar på stranden och party natten lång går inte riktigt ihop med den Tobbe jag känner. Han vill uppleva saker, se ett lands historiska byggnader och föremål, bli berörd och äta god mat. Jag är även inne på det spåret. Sol och bad passar mig utmärkt men det får man ganska bra av i Sverige också.

Italien verkar vara ett väldigt fint land och huvudstaden Rom erbjuder en mängd sevärdheter kopplat till dess historia. Tänk äkta italiensk pasta! Det vill man uppleva innan man dör och samma deras espresso. Den ska vara himmelsk har jag hört. Rom fastade helt klart som ett självklart resmål.

Jag berättade det här för några klasskompisar och en av dem nämde att jag ska vänta med att boka tills Norwegian haft sin kampanj i Luleå. Tydligen bjuder de flygresor i Europa om man hinner göra bokningen på under 1 min. Destination, datum dit och hem, antal personer, för - och efternamn på resenärerna, mobilnummer, mail, en kod och accepterande av villkoren skulle man hinna fylla i. Jag började öva som en besatt. 2 dagar satt jag och fyllde i dessa uppgifter om och om igen. Det handlade om 6000 kronor i flygpengar som jag gärna lägger på mat, shopping, nöjen etc. under resan.

I torsdags utanför Strand galleria var jag och några till på plats 40 minuter innan det skulle starta. Det var redan köbildning och det fyllde på ordentligt fram till kl. 17. Jag gissar att det måste ha varit mellan 150-200 pers. Väl framme vid datorerna kände jag extrem hjärtklappning och darrer i fingrarna. Min minut hade startat och det kändes som att jag skrev fel hela tiden. När jag skulle fylla i CVC koden skrek kontrollanden brevid: "Och nu bara CVC koden!!" Tiden var knapp och det visste jag men när bokningsbekräftelsen dök upp på skärmen blev jag helt lyrisk. Wohoo! Jag klarade det! En flygresa till Rom 22/7 - 26/7 med Norwegian tackar man inte nej till.

Med tanke på att passen kan ta tid att fixa kändes det bäst att ge Tobbe presenten på en gång. Jag ville göra det med stil och valde att göra en 3 rättersmiddag med Rom och Italien som tema. Tobbe hade fått order om att inte komma hem fören klockan 17 på fredagen. 


Uppdukat bord


När Tobbe kom hem berättade jag att hela den här kvällen följer ett tema och när han trodde sig ha en ide på vad det var skulle han säga till.


Löjromstallrik med rödlök, creme fraiche, västerbottensost, citron och dill.


Till förätt valde jag att servera Löjromstallrik med Staropramen till Tobbe och El Coto till mig. Tobbe fick en ide om ett norrländskt tema, men jag bad han att fundera vidare.


Till bords



Jag gjorde sedan en drink till oss. Cuba libre består av bacardi och cola alltså rom och cola. Den blev jätte god! Jag berättade att det var cuba libre och Tobbe svarade: "Jaha, rom och cola alltså." Då trodde jag att han hade listat ut det men han sa ingenting. Puh!

Tidigare under dagen hade jag förbrett huvudrätten. På pastabacken har de en jättegod rätt som blivit utsedd till den godaste pastan i Sverige eller nå sånt. Al Capone heter den. Jag bad Tobbe gå och duscha eftersom jag hade hindrat honom dagen innan för att få tid att göra huvudrätten. Det gick väldigt smidigt då jag redan hackat grönsakerna och tajmingen var perfekt. 

 

 

 


Cuba libre -
rom och cola

 

Al Capone - ryggbiff, italiensk pasta, purjolök, tomat, champinjoner och vitlök


Jädrar vad gott det blev! Vi drack Musella till som är ett italienskt vin.



Chokladtryfflar med bland annat
rom smak.


Vi satte oss i vardagsrummet och började mumsa på tryfflarna. När Tobbe smakade romtryffeln frågande jag om han kände vad det var för smak. Han tyckte att det smakade choklad och kunde inte riktigt placera vad det mer var. Jag blev jätterörd eller något och började gråta. Tobbe förstod inte varför jag var ledsen och jag förklarade att jag hade en present till honom och att han är en sån underbar människa som alltid ställer upp, är omtänksam och alltid vill väl. "Jag älskar dig!" sa jag och räckte fram ett paket. När han öppande det såg han ett italienskt lexikon, reseguide och karta över Rom. Då brast han ut i gråt och sa: Det är ju en romtryffel! Vad underbar du är! Det här är den bästa present jag någonsin fått! Det klickade att Rom och Italien hade varit temat och vi pussade, grät och höll om varandra och skålande med rom och cola.

Vi firade sedan med några vänner på Allstar och STUK. Kvällen var nästan för bra för att vara sann. Tänk så fin kärleken är!


RSS 2.0